Bulgaristan'da Temsilciliği Olanlara Oturum İzni

Oturum Vizesi - Bulgaristan'da  Temsilciliği Bulunan Kişiler İçin Oturum İzni

bulgaristanda temsilcilik açma, bulgaristan oturum izni

Türkiye’deki firmanızın Bulgaristan’da ticari temsilciliğini açabilir ve açmış olduğunuz bu ticari temsilcilik üzerinden oturum vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Oturum vizesine başvurmak için gerekli koşullar yerine getirildiğinde Bulgaristan oturum kartı almaya hak kazanırsınız. Temsilcilik açma için yerine getirilmesi gereken prosedürler biraz karışıktır. Dolayısıyla başvurunuz için hazırlık yapmadan, zaman kaybı yaşamadan yetkililerimizle görüşebilir, işlemleriniz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Aşağıda yer alan evrak listesi Bulgaristan Konsolosluğu referans alınarak hazırlanmış olsa da bilgiler ve evraklar zamanla güncellenebileceğinden doğruluğunu teyit etmeden işlemlerinizi başlatmanızı önermiyoruz. En güncel evrak listesi ve Bulgaristan vize ücret bilgisi için yetkilierimizden tarafınıza gönderilmek üzere bilgi maili talep edebilirsiniz. Sizlere yöneltilmiş mail doğrultusunda gerekli evrakları hazırlayıp ofis adresimize kargo ile ya da elden ulaştırabilirsiniz. Evraklarınızı kontrol ettikten sonra gerekli tasdik ve tercüme işlemlerinizi yapıyor ve sonraki süreç hakkında sizleri bilgilendiriyoruz. 

Bulgaristan'da temsilcilik açma dolayısıyla yapılan d vize başvurularında işlem süresi en az 45 gündür. Bu süreler sunulan evraklara ve başvuru yapılan Bulgaristan diplomatik temsilciliğin yoğunluğuna göre değişmektedir. Başvurunuz için Euroasia GVS ile çalışmaya karar verdiğinizde firmamıza verdiğiniz vekalet ile işlemlerinizi yürütmekte ve sizlere kaliteli/konforlu hizmet sunmak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Evraklarınız başvuruya hazır hale geldiğinde başvuru belirleme günü için sizlere yardımcı olmaktayız. İlgili konsolosluk birimine evraklarınızı bizzat sunmalısınız. Oturum vizeniz sonuçlandığında ise konsolosluk kuralları gereği pasaportunuzu yine şahsen teslim almanız gerekir.

D vize başvurularını, Türkiye'de bulunan Bulgaristan diplomatik temsilcilikleri kabul etmeye yetkilidir. Oturum izinlerini değerlendirme ve karar verme/onaylama/reddetme yetkisi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. Başvuru süreci boyunca vize servisimizden danışmanlık hizmeti alabilir, ek hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz ancak başvurulara müdahale etme yetkimiz yoktur. Kararlar sadece Dışişleri Bakanlığı inisiyatifindedir. 

  • Temsilciliğin Ticaret Odası Kaydı (РЕШЕНИЕ, Reshenie)
  • Temsilciliğin Ticaret Odasına Kayıt Sertifikası (СЕРТИФИКАТ, Sertifikat-son 1 ay içinde alınmış olmalı-)
  • Temsilciğin Bulstat Belgesi 
  • Bulgaristan’da bir bankada açılmış bankadan referans mektubu ( en az 3000 Euro bakiyesi olan, banka tarafından kaşelenip imzalanmış)
  • Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz yere ait kira kontratı (Bulgar noterinden tasdikli)
  • Kira kontratını yapan ev sahibinden başvuru sahibinin kendi evinde kalacağına dair noter onaylı taahhütname)
  • Sabıka kaydı (Apostilli)
  • Nüfus Kayıt Örneği 
  • Pasaport ( en az 2 yıl geçerli)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Arka fonu beyaz, 3,5/4,5 mm boyutlarında)
  • İş Planı (Temsilciliği kurulan firmanın iş tanımı, kaç kişinin çalışacağı, çalışanların görev tanımlarını içeren plan yazısı. -şirketin antetli kağıdına yazılmalı-)
  • Türkiye'deki firmanın faaliyet belgesi
  • Türkiye'deki firmanın sermayesini gösteren belge
  • Türkiye'deki firmanın vergi levhası, ticaret odasındaki tescil belgesi
  • Türkiye'deki firmada kaç kişi çalıştığına dair belge 

Adres: Adnan Saygun Cd. Kültür Mh. Körkadı Sk. Turizm Sitesi 6.Blok D:4 Ulus/Beşiktaş/ İSTANBUL Bulgaristan vizesi işlemleri için ayrıntılı bilgi 0212 287 73 33

Yükleniyor...
Bizi Arayın