Bulgaristan Vizesi

bulgaristan vizesi telefon

Bulgaristan Vize İşlemleri, oturum ve vatandaşlık gibi her türlü işlem ile ilgili faaliyet gösteren Eurosia Global Visa Services, yılların tecrübesi ile biriken deneyimin altyapısını oluşturduğu güvenli ve geniş hizmet yelpazesi ile sizlere hizmet vermektedir.  Bulgaristan vizesi ile ilgili tüm ayrıntılara İstanbul merkez ofisimiz ve Ankara, Edirne, Bursa, İzmir ofislerimizi arayarak ulaşabilir, ofislerimizi ziyaret ederek temsilcilerimizle yüz yüze görüşebilirsiniz. Vize ve konsolosluk işlemleri için ayrıntılı bilgi sunmak amacıyla sizler için hazırlanan internet sitemizden gerekli evraklar öğrenilebilir ve vize türleri ile ilgili en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan’a seyahat etmeyi düşünen vatandaşların seyahat amaçlarına göre yerine getirmesi gereken birtakım prosedürler vardır. Euroasia GVS bu prosedürler hakkında sizlere yardımcı olmakta ve başvurunuzu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeniz için çalışmalarını sürdürmektedir.

Bulgaristan vize işlemleri kısa süreli ve uzun süreli olarak ikiye ayrılır. Kısa süreli vize, başvuru sahiplerine en fazla 90 güne kadar konaklama imkanı verir. 90 günden fazla konaklama için uzun süreli kalış vizesi olan d vize başvurusunda bulunulmalıdır. Bulgaristan D Vize için yapılan başvurular, kısa süreli kalış imkanı sağlayan C vize başvurularına göre daha titiz bir çalışma gerektirir. Sunulan evrakların çeşitliliği, tercüme, tasdik ve apostil işlemleri D vize prosedürlerinde karşınıza çıkacak prosedürlerden bazılarıdır.

Bulgaristan Vizesi Kalktı Mı

Bulgaristan vizesi kalktı mı en çok merak edilen sorulardan biridir, Bulgaristan vizesi kalkmamıştır. Bulgaristan vizesinin kalkacak olması ile ilgili de herhangi bir resmi açıklama yoktur. Bordo pasaport sahipleri vizesiz ülkeye giriş yapamazken, Yeşil pasaport sahipleri 90 güne kadar vizesiz seyahat hakkına sahiptir. 

90 günü aşmayan kısa süreli vize başvuruları konsolosluk birimine şahsen yapılabildiği gibi Türkiye’de yetkilendirilen aracı kurumlar vasıtasıyla da gerçekleştirilebilir. Başvurularınızı, gerekli belgeler ve başvuru prosedürleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Euroasia Global Visa Services, başvuru aşamalarınızda sizlere gereken desteği sağlayarak kolay ve hızlı bir şekilde işlemleri tamamlamanızda yardımcı olmaktadır.

bulgaristan vize işlemleri

Bulgaristan’a seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye girebilmesi için öncelikle seyahat amaçlarını belirlemesi ve vize başvuruları için hazırlık yapması gerekir. Seyahat amacının belirlenmesi, vize başvuru aşamasında sizlere kolaylık sağlayacaktır. Yapılan hazırlıklar doğrultusunda sunulan Bulgaristan vize evrakları, seyahat amacıyla doğru orantılı olmalıdır.

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır

Bulgaristan vizesi nasıl alınır: Başvurularınızı şahsen konsolosluklara yapabileceğiniz gibi yetkilendirilmiş/akredite edilmiş kurumlar aracılığıyla da yapabilirsiniz. Bulgar Konsoloslukları vize başvurularını yetkili seyahat acentesi aracılığıyla gerçekleştirilmesini talep edebilmektedir. Euroasia Global Visa Services, başvuru işlemleriniz konusunda destek alabileceğiniz firmalardan birisidir. Alanında uzman vize temsilcilerimiz Bulgaristan vizesi için yapılan başvurularda sizlere hizmet vermektedir. Vize başvurusu yaparken izlemeniz gereken yollar sanılanın aksine karmaşık değildir, aşağıda 4 temel başlık altında vize başvuru adımlarını bulabilirsiniz.

1- Seyahat amacınıza karar verin.

Vize başvuru işlemlerinizde olumsuz durumlarla karşılaşmamak için seyahat amacınızda net olmalı ve bu amaç doğrultusunda sunduğunuz belgeleri titizlikle hazırlamalısınız. Başvuru aşamalarının sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istiyorsanız öncelikle BG'ye ne için gideceğinize karar vermeli ve seyahatinize en uygun vize türünün ne olduğunu araştırmakla işe başlamalısınız. Seyahat amacınızda net olduktan sonra hangi belgeleri nasıl hazırlamanız gerektiği konusunda da yeterince bilgi sahibi olmanız gerekir. Bizlere ulaştığınızda departmanımız, tercih ettiğiniz vize türü ile ilgili detaylı bilgi vermektedir.

2- Seyahatinize en uygun vize türünden başvurunuzu tamamlayın.

Seyahatinizin amacına göre Bulgaristan turistik vize, Bulgaristan ticari vize, Bulgaristan ziyaret vizesi, Bulgaristan transit vize ve Bulgaristan D vize başvuru evraklarını eksiksiz olarak hazırlamanız gerekecektir. Yanlış ya da eksik bir evrakla başvuru yapmanız vize sonucunuzu olumsuz etkileyebilir. Evraklar ile ilgili temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz. Çağrı merkezlerimizi arayarak başvuru yapmak istediğiniz vize türünden bahsedip hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini sorabilirsiniz. Bulgar departmanı temsilcilerimiz talebinizle birlikte istediğiniz vize kategorisine uygun evrakları e-posta adresinize göndermektedir.

3- Hazırladığınız evraklarınızı kargo ile bize ulaştırın.

Sizlere gönderilen bilgi e-postasında yer alan evrak listesi ile ilgili aklınıza takılan soruları temsilcilerimizle konuşabilirsiniz. Hangi evrakı nerden ve nasıl temin etmeniz gerektiğini öğrendikten sonra kişisel belgelerinizi ofis adresimize kargo ile ulaştırın. Seyahat belgenizin (pasaportunuzun) son geçerlilik tarihini kontrol etmeyi unutmayınız. C vize başvurularında seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport kullanmalısınız. D vize başvurularında ise pasaportunuzun geçerlilik tarihi en az 2 yıl olmalıdır.

Evraklarınız tarafımıza ulaştığında kontrolleri tamamlandıktan sonra sizlere geri dönüş sağlamakta, eksik ya da yanlış bir belge varsa sizlere bunun bilgilendirmesini yapmaktayız.

4- Evrakların kontrolleri tamamlandıktan sonra başvurunuzu tamamlıyoruz.

Gönderdiğiniz belgelerde herhangi bir hata ya da eksik yoksa başvurunuzu tamamlıyoruz. Eksik ya da yanlış bir belge gönderdiğinizde tarafınıza bunun bilgilendirmesini yapmakta ve doğru belgeleri nasıl temin etmeniz gerektiği konusunda sizlere destek vermekteyiz. Vize başvurunuz için gerekli olan zorunlu seyahat sağlık sigortası, konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı talebiniz halinde Euroasia GVS olarak yapmaktayız.

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar konsolsoluk biriminin istediği usülde sunulmalıdır. Kısa süreli C vize türleri için sunulan evraklarla uzun süreli d vize evrakları birbirinden farklıdır. D vize için sunulan bazı evrakların Bulgaristan'da da geçerli olması için tercüme, tasdik ve apostil gerekir. D vize için yapılan başvurular da kendi aralarında farklı amaçlara göre yapılabilir. Dolayısıyla sunulan evraklar da farklı olacaktır. Evlilik dolayısıyla d vizeye başvuran kişi ile yatırım üzerinden d vizeye başvuran kişinin temin etmesi gereken evraklar aynı değildir. Dolayısıyla seyahat amacınıza ve vize türünüze karar verdikten sonra iletişim numaralarımızadan bize ulaşarak detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bulgaristan vizesi hakkında daha ayrıntılı bilgi için +90 (212) 963 50 14 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

Farklı vize türü başvurularında hazırlanması gereken farklı belgeler olur. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli şey hazırlanacak olan evrakların eksiksiz ve içeriklerinin doğru bilgilerle doldurulmuş olmasıdır. Hatalı ve birbiriyle uyuşmayan evraklarda vize başvuruları reddedilebilir. Başvuru dosyasında yer alan ortak belgeler arasında kimlik örneği,ikametgâh, seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği bulunan bir pasaport, biometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi her vize türünde hazırlanması gereken evraklar bulunur.

Bulgaristan Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası

Bulgaristan Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası, konaklama yapılacak otel ile ilgili rezervasyon ve yolculuk biletinin gidiş-geliş bilgileri ise diğer istenen bazı evraklar arasında yer alıyor. Bunların dışında vize nedenine göre özel belgeler de temin edilmesi istenir. Bunlar arasında, örneğin, aile ziyareti veya ticaret gibi nedenlerle yapılan seyahatler için gereken davetiyeler bulunmaktadır. Öğrenci olarak veya çalışmak için ülkeye gidecek olanlar da bu durumunu iki ülkede ispatlaması gerekir. Hazırlanacak olan tüm belgelerin doğru yerlerden onaylanması gerekir. Ayrıca 18 yaşın altındakiler için ebeveynleri tarafından izin belgesi de verilmesi gerekir.

Bulgaristan Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir

Bulgaristan vizesi ile Romanya ve Hırvatistan'a gidebilirsiniz. Ancak Bulgar vizesi ile Schengen ülkelerine gidilememektedir. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ, Ukrayna ve Sırbistan vatandaşları, biometrik pasaporta sahip olmaları durumunda Bulgaristan'a vizesiz seyahat etme hakkına sahiptir.

Başvurunuzu sonuçlanma aşamasına kadar takip etmekte sonuçlandığında pasaportunuzu bulunduğunuz adrese kargo ile göndermekteyiz. Vize başvurularınız ile ilgili sorularınızı bg@eagvs.com adresinden bize ulaştırabildiğiniz gibi çağrı merkezlerimizi arayarak temsilcilerimizle telefonla da görüşebilirsiniz.

Bulgaristan Vize Başvurularında Bilinmesi Gerekenler 

Schengen Vize ile Bulgaristan'a Giriş

Geçerli Schengen vizesi ile Bulgaristan’a giriş yapılabilir. Ancak Schengen vize ile Bulgaristan’a giriş yaparken vizenin başlangıç ve bitiş tarihlerine dikkat edilmelidir. Schengen vize çok girişli ise Bulgaristan'a giriş yapılabilir. Schengen vizesi ile Bulgaristan'a giriş yapılsa da Bulgaristan vizesi ile Schengen'e giriş yapılamamaktadır. 

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Bulgaristan buna rağmen henüz Schengen Anlaşması olarak bilinen sözleşmeye dâhil değildir. Bu nedenle verilen Bulgar vizeleri Schengen vizesi değildir. Ülkeye girişler için verilen vize Bulgar vizesi olarak sunulur ve sadece bu ülkeye girişlerde kullanılabilir. Alınan bu vize ile önce Bulgar'a girmek şartıyla Romanya, Ukrayna ve Hırvatistan’a gidilebilmektedir. Ülke girişlerinde inisiyatif her zaman sınır polislerine aittir.

bulgaristan vizesi schengen mi

Bulgaristan Vizesi ile Schengen'e Giriş

Seyahatiniz için yapacağınız Bulgar vize başvurularında alacağınız vizenin Schengen ülkelerinden geçerli olmadığını hatırlatalım. Kısa süreli c vize ile uzun süreli d vizeleri, kişilere Schengen ülkelerine geçiş hakkı vermemektedir. Kısa süreli c vize kategorileri turistik, aile ziyareti, kısa süreli iş gezisi, transit vb. kapsamaktadır. Uzun süreli d vizeye ise eğitim, evlilik amacıyla seyahat edenler, ülkede temsilcilik açanlar, Bulgaristan’da şirket sahibi olanlar, Bulgar vatandaşı olan kişinin aile fertleri gibi kişiler başvurulabilir. D vize prosedürleri kısa süreli vize başvurularına göre daha meşakkatli olmaktadır. Kişilerin, başvuru amaçlarını kanıtlayan belgeler sunması gerekir.

Bulgaristan Vizesi Alması Gerekmeyen Türkiye Vatandaşları

Bulgaristan’a vizesiz giriş hakkı olan Türkiye vatandaşları da var. Bunlar ise devlet çalışanlarına verilen Yeşil Pasaport sahipleridir. Diplomatik ve Gri pasaport sahipleri de kısa süreli seyahatleri için Bulgaristan vize prosedürlerinden muaftır. Ayrıca bir Schengen vizesine sahip olanlar da Bulgar’a giriş yapabilmekte ancak konaklama sürelerinde bazı şartlara uymaları gerekir. Durum istismar edilmemelidir. Zira alınan vize Bulgaristan’a giriş için verilmemiştir. Vizelerin yanlış kullanılması sonraki seyahatleriniz için yaptığınız başvuruları etkileyebilir.

Bulgaristan Vize Başvurusunun Yapıldığı Yerler

Bulgaristan'a gitmek için yapılması gereken başvurular sadece Türkiye’de bulunan ülkenin resmi temsilciliklerine yapılabilir. Talep iletilirken ikamet adresine dikkat etmek gerekir. Çünkü her temsilciliğin kendi görev alanı vardır ve bu alan dışından gelen başvuruları istisnai bir durum olmadıkça kabul etmezler. Kısa süreli vize başvuruları için yetkili aracı kuruma başvuru yapılmaktadır. Diplomatik temsilciliklerin çalışma saatleri daha önce belirlenmiştir ve resmi tatil günlerinde çalışmazlar. Ayrıca kabul saatleri de belirli bir programa göre, randevu verilerek yapılır. Bazı konsolosluk birimleri talep fazlalağı nedeniyle başvuruların doğrudan yetkili acenteye yapılmasını istemektedir. 

Bulgaristan Vize Tipleri

Turistik, Ticari, Aile Ziyareti, Öğrenci, Şoför ve Transit vize türlerinde yapılabilen kısa süreli başvuruların her birinde ayrı belgelerin hazırlanması gerekir. Bulgar Konsolosluğu'na iletilecek olan başvuru dosyasında eksik, hatalı veya yanlış belge olmadığı sürece işlemlerin çoğu belirlenen zaman dilimi içerisinde kısa sürede tamamlanır.

“D” vize olarak isimlendirilen 90 günü aşan ziyaretlerde ise takip edilmesi gereken aşamalar ve süreç daha uzun sürebiliyor. İşlemler Türkiye’de yapılan d vize başvurusundan sonra Bulgaristan’da alınacak olan Bulgaristan Oturum İzni ve Oturum Kartı ile devam eder. Uzun süreli vize çeşitlerinden bu ülkede eğitim görmek isteyen öğrenciler, emekliler, bir şirket açan veya şirket temsilciliği açacak olanlar, eski göçmenler veya evlilik veya ebeveynlik gibi aile birleşimi amacıyla başvuru yapanlar yararlanabiliyor. Bulgaristan D Vize'ye sahip olan kişiler belirli bir süre için o ülkede ikamet etme hakkına sahip olur. Bazı durumlarda ise ülke kanunlarının belirlediği şartlar çerçevesinde Bulgaristan vatandaşlığı için başvurma hakkı da doğabilmektedir. Evlilik yoluyla süresiz oturum alınabilmekte ancak vatandaşlığa hak kazanılamamaktadır. 

Bulgaristan vizesi, seyahatin amacına göre kısa süreli veya uzun süreli tercih edilebilir. Başvuru sonucunda alınan kısa süreli vize kişilere sınırlı bir süre (en fazla 90 gün) Bulgaristan’da konaklama imkanı sağlar. Uzun süreli d vize ise 90 günden fazla kalış için talep edilen vize çeşididir. Hangi vize türünden başvuru yapılırsa yapılsın gerekli olan evraklar titizlikle ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Başvuru için seyahat amacınıza karar verdikten sonra hangi evrakları temin etmeniz gerektiğini detaylıca öğrenmelisiniz. Euroasia ailesi olarak başvurunuz için elimizden gelen desteği sizlere sağlamaktayız.

Bulgaristan Vize Başvurularında Parmak İzi Alınmaz

Euroasia Global Visa Services başvurularınız için sizlere gereken desteği sağlamaktadır. Bulgaristan vizesi başvuruları için parmak izi uygulaması yoktur. Dolayısıyla başvuru sahiplerinin şahsen başvuru merkezlerinde bulunmasına gerek yoktur. Kısa süreli c vize başvurularınız için şahsen gelmenize gerek kalmadan vize servisimiz aracılığıyla başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Kişisel evraklarınızı ofisimize ulaştırmanız halinde gerekli koşulları yerine getirerek başvurunuzu usulüne uygun şekilde gerçekleştiriyoruz.

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar

Bulgaristan vizesi kaç günde çıkar, vize sonuçlanam süreleri başvuru yaptığınız kategoriye göre değişir. Kısa süreli c vize başvuruları ile uzun süreli d vize başvuruları farklı zamanlarda sonuçlanır. Yapılan başvurular sadece bu ülkenin Türkiye’deki resmi birimleri tarafından değerlendirilir ve cevaplanır. Talep ettiğiniz konaklama gün sayısı ve giriş çıkış sayısı istediğiniz gibi sonuçlanamayabilir. Başvurunuz sonucunda vize onaylanma süreleri sadece ilgili konsolosluk biriminin inisiyatifindedir.  Vize çıkış süresi başvuru dosyasının eksiksiz olma durumuna göre de değişebilir. Zira eksik evrak durumunda ek evrak talep edilebiliyor. Kısa süreli Bulgar vize talepleri ortalama 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Uzun süreli vize başvurularında değerlendirme ve sonuçlanma süresi birkaç ayı bulabilir.

bulgaristan vizesi kaç günde çıkar

Resmi tatiller ve konsolosluk biriminin yoğunlukları dolayısıyla başvurular daha geç bir zamanda sonuçlanabilir. Bu yüzden kısa süreli vize başvurularınızı seyahatinize en az 15 gün kala yapmanızı tavsiye ederiz. Yabancı pasaportlarla yapılan vize başvuruları normal sonuçlanma sürelerinden biraz daha uzun sürmektedir. İşlemleriniz için hazırlıklara başlamadan bu bilgileri göz ardı etmeyiniz.

DİKKAT!

Planladığınız seyahat için vize başvurusunda bulunmadan önce pasaportunuzda halen geçerli bir vize olup olmadığını temsilcilerimize söylemeyi unutmayın!

Bulgaristan vizesi hakkında daha ayrıntılı bilgi için +90 (212) 963 50 14 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Temsilcilerimiz, Bulgaristan hizmetlerimiz ile ilgili en güncel bilgileri sizlerle paylaşacaklardır. Ofis ziyaretimize de bekleriz!

 

devamını oku

Bulgaristan Vizesi başvurularınızda durumunuza uygun en güncel evrak listesini size en yakın Bulgaristan Vize Merkezi’ni arayarak isteyin. Temsilcilerimiz ihtiyacınız olan evrak listesi ve vize ücreti hakkındaki teklifi e-posta yoluyla sizlere gönderecektir.
Bizi Arayın