Slide Resmi
Slide Resmi
Slide Resmi
Slide Resmi
Vize Reddedilme Durumu

D Vize - Evlilikten Dolayı

EŞİ BULGAR VATANDAŞI OLAN KİŞİLER İÇİN VİZE D


Eşiniz Bulgar vatandaşı ve eş üzerinden oturum alabilmeniz öncelikle evliliğinizin Bulgaristan’da onaylı olması ve Bulgaristan’dan çıkartılmış evlilik cüzdanına sahip olmanız gerekmektedir. Bu şartları sağladığınız takdirde aşağıdaki evrakları acentamıza göndermeniz yeterli olacaktır. Bulgaristan oturum vizesi işlemleriniz için gereken evraklar aşağıdaki gibidir:


1-    Bulgaristan evlilik cüzdanı aslı (граждански брак)
2-    Bulgar vatandaşı eşin Bulgar pasaportunun fotokopisi
3-    Bulgar vatandaşı eşin Bulgar kimlik kartının fotokopisi (лична карт)
4-    Bulgar vatandaşı eşin yapacağı taahhütnameler (a-Bulgar vatandaşı eşin Türk eşin bakım ve masraflarını karşılayacağına ve oturacakları adresi beyan ettiği taahhütname(Bulgar noterinden tasdikli) , b- Hem Bulgar vatandaşı hem Türk vatandaşı kişinin imzalayıp Bulgar noterinden tasdik ettirmesi gereken evliliklerinin sahte olmadığına dair taahhütname
5-    Türk vatandaşı eş adına Bulgaristan’da bir bankadan açılan hesapta 3,000 leva bakiye gösterir referans mektubu
6-    Sabıka kaydı (Adliyelerden alınır ve Kaymakamlık ‘tan apostilletilir.)
7-    Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüklerinden alınır.)
8-    Pasaport ( Türkiye’ye dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.)
9-    2 adet biyometrik fotoğraf (Arka fonu beyaz, 3,5*4,5 mm boyutlarında)
10-    Form (Ekte indireceğiniz formu doldurmanız yeterlidir)

 

Adres: Adnan Saygun Cad. Körkadı Sok. Turizm Sit 6.Blk D4 Ulus -Levent / İstanbul

Bulgaristan vize işlemleri için ayrıntılı bilgi telefon: (212) 265 00 09