Çocuklar İçin Ziyaret Vizesi

Anne veya babası Bulgar vatandaşı olan çocuklar için 14 yaşına kadar davetiye veya hotel rezervasyonu gerekmeden ziyaret vizesine başvuruda bulunabilirler. Bu vize için aşağıdaki evrakları acentamıza göndermeniz yeterli olacaktır.

  •  Anne veya babanın Bulgar pasaportu fotokopisi
  • Anne veya babanın Bulgar kimlik kartı (лична карт) fotokopisi
  • Anne veya babanın isim denklik belgesi fotokopisi
  • Anne veya babaya ait banka hesap cüzdanı fotokopisi ve bankadan kaşeli imzalı banka hesap dökümü (min 4.000 tl bakiyesi bulunan)
  • Pasaport Türk vatandaşı çocuğa ait ( Türkiye’ye dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf Arka fonu beyaz, 3,5/4,5 boyutlarında)
  • Nüfus kayıt örneği(Nüfus Müdürlüğü’nden alınmakta olup aile dökümünüzü gösterir belgedir.)
  • Form (Ekteki formu doldurmanız yeterlidir.)
  • Muvafakatname (anne baba tarafından noterde yapılmış, içerisinde “çocuğumun yurtdışına çıkmasına, vize almasına” ibareleri geçen.)

 

Önemli Notlar: Vize işlem süreci: 5 iş günüdür. Evraklarınızı kargo ile acentamıza göndermeniz başvuru yapmamız için yeterlidir. Kargo ve Kurye ücretleri tarafınızdan ödenmektedir.

Adres: 

Adnan Saygun Cd. Kültür Mh. Körkadı Sk. Turizm Sitesi 6.Blok D:4 Ulus/Beşiktaş/ İSTANBUL 

Bulgaristan vizesi işlemleri için ayrıntılı bilgi 0212 287 73 33


 

Soru   : Çocuğum 13 yaşında tek başına Bulgaristan’a gidebilir mi?

Cevap: Evet çocuğunuz tek başına Bulgaristan’a gidebilir ancak gerek Bulgaristan vize işlemleri için gerek sınırdan geçerken muvafakatnamesinin yanında bulunması gerekmektedir. 


Soru   : İsim denklik belgemizin orijinalini daha önce farklı bir makama başvuru için verdik, bu evrak olmadan başvuru yapabilir miyiz?

Cevap:  Fotokopisi ile başvuru yapılabilir, konsolosluktan bu evrak mutlaka istenmektedir.


Soru   : 8 yaşındaki çocuğumu Bulgaristan’a götürüp vatandaş yapacağım, bu yüzden uzun süreli vize almam mümkün olur mu?

Cevap: Anne ve babası Bulgaristan vatandaşı olan çocuklar için 6 aylığa kadar vize başvurusunda bulunulabilir, ancak bu vizeler konsolosluk tarafından bazen uzun bazen kısa süreli olarak verilmektedir. Verilecek vize süresi konsolosluğun insiyatifindedir.


 

Yükleniyor...
Bizi Arayın