Bulgar Vatandaşı İle Evli Olanlar

Bu tür bir vizeye başvuru yapabilmeniz için öncelikle Bulgaristan’da evliliğinizi onaylatmış ve Bulgaristan’dan evlilik cüzdanınızı almış olmanız gerekmektedir.Vize işlemlerinizi başlatabilmemiz için aşağıdaki evrakları acentamıza ulaştırmanız yeterli olacaktır.

  • Bulgaristan’dan çıkartılmış evlilik cüzdanı (ГРАЖДАНСКИ БРАК)
  • Bulgar vatandaşı olan eşin Bulgar pasaportunun fotokopisi
  • Bulgar vatandaşı olan eşin Bulgar kimlik kartı fotokopisi (ЛИЧНА КАРТ)
  • Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğü’nden alınmakta olup aile dökümünüzü gösterir belgedir.)
  • Pasaport ( Türkiye’ye dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.)
  • 2 Adet Biyometrik fotoğraf (Arka fonu beyaz, 3,5*4,5 mm boyutlarında)
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Bankadan kaşeli imzalı banka hesap dökümü (Hesabınızda minimum  2.000 tl bakiyesi bulunan)
  • Form (Ekteki doldurmanız yeterlidir)


Önemli Notlar

 Vize işlem süreci: 5 iş günüdür. Evlilikten dolayı Bulgaristan C Vize başvurusunda bulunabilmeniz için Bulgaristan’dan çıkarttırmış olduğunuz evlilik cüzdanınızın bulunması şarttır. Genellikle 1 yıllık olmak üzere bazen ilk başvurularınızda Bulgaristan Konsolosluğu vizelerinizi 6 aylık olarak verebilmektedir. Evraklarınızı kargo ile acentamıza göndermeniz başvuru yapmamız için yeterlidir. Kargo ve Kurye ücretleri tarafınızdan ödenmektedir.

Adres: Adnan Saygun Cd. Kültür Mh. Körkadı Sk. Turizm Sitesi 6.Blok D:4 Ulus/Beşiktaş/ İSTANBUL 

Bulgaristan vizesi işlemleri için ayrıntılı bilgi 0212 287 73 33


 

Soru ve Cevaplar

Soru   : 2006 yılından bu yana Türkiye’de Bulgar vatandaşı ile evliyim, eş vizesinden yaralanabilir miyim?

Cevap: Evliliğiniz Bulgaristan’da yapmış iseniz eş üzerinden C tipi vizeye müracaat edebilirsiniz. Bunun için evraklarınızı kargo ya da kurye ile bize yönlendirmeniz yeterli olacaktır.


Soru   : Eşimin Bulgar pasaportu yok sadece kimlik kartı var bununla başvurumuzu kabul ederler mi?

Cevap: Bu şekilde de başvurunuz kabul edilebilir, ancak evraklarınızı alma insiyatifi tamamen konsolosluktadır.


Soru   : Eş üzerinden alınan vize ile Avrupa ülkelerine seyahat edebilir miyim?

Cevap: Evlilikten dolayı almış olduğunuz C tipi vize ile Avrupa ülkelerine seyahat edemezsiniz. Bunun için oturum vizesi (D Tipi) vize almanız gerekmektedir.


Soru   :  Bulgaristan’dan evlilik cüzdanı çıkarttırmam için neler gerekmekte?

Cevap: Bunun için sitemizin vatandaşlık kısmından bilgi alabilirsiniz.

 

Yükleniyor...
Bizi Arayın